Al ruim 20 jaar lang maakt OBS De Vijverburgh deel uit van de wijk Dorp. Ook buiten de wijk wint ons unieke onderwijsconcept IPC-onderwijs aan bekendheid en verwelkomen we van buitenaf nieuwe kinderen op onze school.

Wat houdt IPC-onderwijs in?

IPC-onderwijs kenmerkt zich door thematisch lesgeven. We stimuleren en motiveren kinderen door in themablokken interessante onderwerpen te behandelen. In verschillende vakken vinden we aansluiting bij het thema. Zo leren kinderen begrijpen dat de aparte vakken die ze krijgen ook met elkaar verband hebben. Hoe meer verbanden er worden gelegd, hoe beter een kind leert!

Succes bewezen
Het IPC-onderwijsprogramma wordt al gebruikt door meer dan 1.000 scholen in 65 landen en heeft de afgelopen vijf jaar haar succes bewezen. Goede scholen maken met IPC de stap naar 'geweldig'.

Maximale ontwikkeling
Het IPC is ontworpen voor kinderen met alle soorten capaciteiten en leerstijlen. Het stimuleert zowel leren in groepen als het individueel leren. Zo halen we het maximale uit ieder kind. We vergroten de kennis en woordenschat, versterken de taalontwikkeling en verhogen de onderwijsresultaten.

IPC stimuleert kinderen om beter te leren.
Het leren wordt leuker. De resultaten liggen hoger.

Heeft u interesse in ons onderwijsconcept? Neem gerust contact met ons op. We heten u en uw kind van harte welkom.