Bibliotheek op school

De Vijverburgh werkt al heel lang met een eigen bibliotheek, waar de kinderen boeken mogen lenen en mee naar huis mogen nemen. Onze collectie is zeer uitgebreid. Eind vorig schooljaar zijn we een bibliotheek op school geworden. Dit houdt in dat we verbonden zijn en samenwerken met bibliotheek Zoetermeer.

Onze mooie ruimte is voorzien van allemaal nieuwe kasten. De collectie is gesaneerd en uitgebreid met 850 nieuwe boeken. Deze boeken zijn uitgekozen door de leescoördinatoren en de medewerkers van bibliotheek Zoetermeer. Er zijn heel veel leuke, mooie, spannende, interessante en grappige boeken uitgezocht. Voor de leerlingen is de bibliotheek nog vlak voor de zomervakantie geopend, zodat ze allemaal boeken konden lenen voor in de zomervakantie. De officiële opening vindt plaats in oktober, rond de Kinderboekenweek.

Alle kinderen bij ons op school, die nog geen lid zijn van bibliotheek Zoetermeer, kunnen nu ook heel makkelijk daar boeken lenen. Alleen even vermelden dat je bij ons op school zit en dat we mee doen met bibliotheek op school.

Kinderen kunnen de boeken 4 weken lenen, net zoals in de echte bibliotheek. Onze bieb is geopend op maandag en donderdag van 8.30 tot 10.15 uur. Kinderen mogen dan onder schooltijd lenen. En op woensdagmiddag van 11.30 tot 12.00 uur. Dit is na schooltijd en voornamelijk bedoeld voor de jongere kinderen t/m groep 4, zodat ze samen met hun ouders kunnen komen.