Welkom op de pagina van groep 6!

Dit jaar staat op maandag, dinsdag en woensdag juf Nathalie voor de klas en op de donderdag en vrijdag juf Dusty. We zijn te bereiken per e-mail. Het zou fijn zijn als u uw mail stuurt naar beide e-mailadressen. Dit zijn: n.bogaards@obs-devijverburgh.nl en d.duijzer@obs-devijverburgh.nl.
Meester Nick loopt in groep 6 zijn eindstage. Dit duurt tot 1 week na de meivakantie. Zijn e-mailadres is n.vrolijk@obs-devijverburgh.nl

We gaan dit jaar veel leren en hard werken en uiteraard ook veel plezier maken!
Met IPC gaan we weer over leuke, leerzame projecten werken. Het huiswerk kunt u hier vinden op de website.

We gymmen dit jaar op woensdag en donderdag. Op donderdag start groep 6 bij de gymzaal. Ze moeten dan om 8,20 uur bij de gymzaal zijn, de les start om 8.30 uur. Beide lessen worden gegeven door de vakleerkracht, meester Bernard.

Uitje IPC
Vrijdag 31 maart brengen de groepen 5 en 6 een bezoekje aan een kaasboerderij. Dit in het kader van het IPC project 'voedsel en landbouw'.

Masterchef
Tijdens IPC doen de leerlingen in groepjes mee aan masterchef. Elke donderdag gaan de leerlingen in groepjes iets klaar maken, of krijgen ze een masterclass. Donderdag 6 april is de finale. 's Avonds tijdens de open avond mag het winnende groepje iets lekkers klaar maken voor de bezoekers.

Weektaak
Dit jaar werken de leerlingen met een weektaak. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag krijgen ze hier tijd voor. Er zijn dan vaste taken voor alle leerlingen. En de leerlingen hebben allemaal een eigen taak. Deze hebben ze zelf uitgekozen. Aan het einde van de week moet de weektaak af zijn. Het leren plannen, wat ga ik eerst doen is best moeilijk.Dit is allemaal even wennen voor de leerlingen, maar het gaat steeds beter.

Boekbespreking
Alle leerlingen hebben een boek uitgezocht voor hun boekbespreking. Ze zijn allemaal voor de meivakantie aan de beurt.