Wordt je beter in de klas als je ook beter gymt?

Het antwoord op die vraag wilt GION graag weten. GION is een organisatie die jaarlijks peilt hoe alle prestaties op scholen zijn. Dit gebeurt bij 100 scholen door heel Nederland en De Vijverburgh is er dit jaar 1 van.

Om antwoord op de vraag te krijgen mochten alle kinderen van Groep 8 meedoen. Ze mochten zelfs naar de grote sportzaal waar eigenlijk alleen de middelbare scholen sportles krijgen. Er stond een testteam van 7 man klaar.

Alle kinderen kregen een eigen vragenlijst die ze vervolgens invulden. De vragen gingen onder andere over de gymles en of ze nog andere sporten beoefenen.

Ook ging groep 8 allerlei sportieve oefeningen doen en het testteam noteerde alle scores.

Groep 8 heeft heel sportief en leuk meegewerkt aan het onderzoek. We kregen complimenten van het testteam!

GION is voorlopig nog niet klaar met hun onderzoek naar het antwoord. 100 Scholen onderzoeken is heel veel werk. Maar, zodra zij het antwoord hebben, zijn wij 1 van de eersten die het horen!